Jedinečnou akci pro malé i velké připravil produkční David Nushart z Aše. Do nově zrekonstruovaného kulturního domu v Aši, který nese jméno LaRitma, pozval manžele Kateřinu a Miroslava Táborské. Ti si pro všechny přítomné připravili divadelní představení s názvem Pohádkové nepohádky Josefa Čapka.

„Známí herci společně se spisovatelem Jiřím Středou a hercem Karlem Zimou před několika lety založili občanské sdružení ANIMA CANDIDA (latinsky ´čistá duše´). Což je občanské sdružení, které se specializuje na představení pro nejmenší diváky, kteří jsou těmi čistými dušemi," uvedl organizátor David Nushart.

Čapkovo ´povídání´ je podtrženo řadou vizuálních nápadů realizovaných různými druhy loutek, které jsou vytvořeny v duchu ilustrací Josefa Čapka. V představení se poznají děti, které se nerady myjí, jsou líné, bojí se zubaře, nechtějí snídat a podobně. Ale dozvědí se také, jak by to s nimi mohlo dopadnout. Autor však nevychovává se vztyčeným ukazovákem, ale s humorem a laskavým pohlazením.

„Celý program se odehraje v sobotu 12. září, a to od 14 a od 15.30 hodin," poznamenal David Nushart s tím, že divadelní představení vzniklo podle knihy Povídejme si, děti, od již zmíněného autora.

Veškeré další informace o této akci včetně programu na celý den najdete na stránkách: www.davidn.cz. Představení je vhodné především pro děti od 4-8 let a trvá 50 minut.