Doby, kdy návštěvníkům bazénů ke štěstí stačilo jen ´obyčejné´ plavání, už dávno minuly. To si moc dobře uvědomují také v Mariánských Lázních. Právě proto se město rozhodlo, že vybuduje v městském bazénu tobogán. Ten mají zatím jen ve Františkových Lázních nebo v Sokolově.

„Tobogán bude 42 metrů dlouhý," přiblížil Stanislav Pajer z mariánskolázeňské radnice. Investice do tobogánu bude činit zhruba čtyři miliony korun. „Dráha tobogánu bude vedena vnitřním prostorem a bude zakončena uvnitř v laminátové dojezdové vaně," uvedl Stanislav Pajer s tím, že práce začaly už na konci loňského roku. „Šlo o úpravy v technologickém zázemí, které nebránily provozu, a samozřejmě, o výrobu samotného toboganu."

V současné době se rozjely práce na instalaci naplno. Hotovo by mělo být podle odcházejícího ředitele Správy městských sportovišť Mariánské Lázně Michala Kandráče v polovině února, do stejného období je bazén pro veřejnost uzavřen. V bazénu si od tohoto kroku slibují nejen zatraktivnění městského zařízení, ale také zvýšení tržeb.

Po tobogánu Mariánskolázeňští volali řadu let. První hlasy o tom, že by bazén, ve kterém doposud mohli návštěvníci používat například saunu či brouzdaliště pro děti, tuto vodní atrakci potřeboval, začaly padat už po rekonstrukci bazénu před dvěma lety. Kdy se otevíral rekonstruovaný vstupní vestibul s informačním systémem, nové šatny a sprchy.

Tehdy i bývalý starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král hovořil o tom, že snad se zařízení zatraktivnění dočká a investice do tobogánu se v řádu několika let uskuteční.

„Je fajn, že se k tomuto kroku konečně město odhodlalo," řekl Jan Hrubeš z Mariánských Lázní. „Doteď jsme jezdili s dětmi do Františkových Lázní. Stálo nás to sice více času a také peněz, ale děti lákal právě nejvíce tobogán, který tady v Mariánských Lázních chyběl. Když jsme je vzali do bazénu k nám, začaly být velmi brzy otrávené. Nebavilo je jen tak plavat v bazénu."