Obyvatelé Aše se mohou začít radovat. Ve městě začne od letošního února sloužit nový praktický lékař pro dospělé. Vedení města tato informace velmi potěšila a doufá, že se jim v Aši podaří v budoucnu obsadit také místo internisty, který v nejzápadnějším městě České republiky velmi chybí.

„Rada města Aše projednala žádost společnosti Mediclinic o přidělení bytu pro nového praktického lékaře. Záležitost se odložila, protože lékař si mezitím byt zajistil sám," uvedl mluvčí města Aše Milan Vrbata. „Nový praktický lékař pro dospělé by měl v Aši začít působit od února 2016," poznamenal mluvčí s tím, že městský byt zatím zůstane prázdný a připravený pro dalšího případného zájemce.

Město Aš se dlouhodobě potýká s nedostatkem lékařů. Navíc praktičtí lékaři jsou již v důchodovém věku, a tak každá nová posila je zde vítaná.

„K nedostatku lékařů jsme jako město přistoupili hodně aktivně, máme pro nového zájemce připravený byt, pokud má o něj zájem, a také finanční příspěvek ve výši přibližně 150 tisíc korun," informoval starosta města Aše Dalibor Blažek.

„Že nám zde začne ordinovat nový praktický lékař, toho si velmi vážíme a nyní jen už čekáme na to, až se dokončí výběrové řízení a posléze až pojišťovny s tímto lékařem uzavřou smlouvu, a pak už mu v ordinování nebude stát nic v cestě," poznamenal Dalibor Blažek.

Tím se však situace s lékařskou péčí na Ašsku stoprocentně nevyřešila. „Potřebujeme v tuto chvíli zajistit i otevření interní ambulance, máme zde nějaké rozjednané věci a uvidíme, jak se celá situace nakonec vyvine," upřesnil starosta Aše. Pokud se městu povede vyjednat i interního lékaře, bude mít Aš vyřešenu zatím veškerou péči.