Tohoto devětadvacetiletého architekta a předsedu Občanského sdružení Švihák bude muset ještě schválit ustavující zastupitelstvo.

Na nominaci svého člena se dohodla vítězná Česká pirátská strana se svými koaličními partnery Hnutím ANO 2011, Českou stranou sociálně demokratickou, Sdružením Volby 94 a Občanskou demokratickou stranou. Koaliční smlouva dává partnerům nadpoloviční většinu v zastupitelstvu. Mají dvanáct z jedenadvaceti křesel.

Mariánské Lázně budou mít také opět po čtyřech letech dva místostarosty. „Nominovaní jsou Martin Hurajčík z Hnutí ANO 2011 a Petr Třešňák z České pirátské strany," přiblížil Vojtěch Franta . Do rady poté zasednou členové koalice.

K tomuto závěru vedla dlouhá a náročná cesta plná povolebních vyjednávání. „Získali jsme pět mandátů z jedenadvaceti a postupně jsme vyjednávali se všemi stranami. Zajímavá byla programová shoda, kterou jsme nacházeli téměř u všech stran," řekl s tím, že do zastupitelstva se dostalo jedenáct nových tváří, které nejsou spojovány s žádnými kauzami. „Už na první schůzce jsme zjistili, že máme blízké programové cíle a chuť spolupracovat s druhou nejsilnější stranou Hnutím ANO 2011," přiblížil vyjednávání Franta.

´Piráti´ oslovili také dalšího nováčka v zastupitelstvu ML 100. „Tam jsme měli ale podmínku, že do rady nezasedne Radek Šnajdr." Důvodem, proč ´Piráti´ a Hnutí ANO 2011 nechtěli Radka Šnajdra, byl fakt, že Šnajdr nezískal mandát od voličů, ale nastoupil jako náhradník po odstoupivší Terez Podlucké.

„Se sdruženími Volba pro město a Město sobě jsme se shodli na podobné vizi a programu, rozpor nastal v otázce plynofikace lázní. Otázka plynofikace je natolik komplexní, že by její odpověď měla vyvstat z názoru odborníků.