„To snad není pravda! Nemohu tomu uvěřit. Tolik let jsem čekal a nakonec ho uvidím naživo,“ neskrýval své dojmy šestašedesátiletý Miroslav z Chebu, který se chystá na fotbalové utkání s Pavlem Nedvědem. To se odehraje o víkendu ve Skalné. „Obdivuji naši fotbalovou legendu mnoho let a pokaždé, když se v minulosti ukázal ve své rodné Skalné, jsem za ním přijet nemohl. Tentokrát se mi to povede a mám z toho obrovskou radost,“ podotkl fanoušek.

Český reprezentant, vicemistr Evropy, držitel Zlatého míče a ikona Juventusu Turín Pavel Nedvěd nastoupí za domácí tým proti rezervě Královského Poříčí na fotbalovém hřišti ve Skalné v sobotu 2. června od 14 hodin. Na utkání se chystají stovky lidí.

„Lidé si už zakoupili tisíc lístků a určitě se ještě některé prodají přímo v den konání akce,“ konstatovala starosta města Skalná Rita Skalová.

Na nával fanoušků je Skalná dobře připravená. Před vjezdem do města nechala totiž zbudovat záchytné parkoviště.

„Jsme rádi, že Pavel Nedvěd bude hrát za fotbalový tým ve Skalné. Je to od něj hezké gesto,“ podotkla starostka.

Doprovodné akce kvůli příjezdu takové hvězdy se však konat nebudou.

Fotbalista Pavel Nedvěd naposledy nastoupil v mistrovském utkání za Skalnou jako malý chlapec. Po necelých čtyřiceti letech se tak vrací na místo činu.

„Čekáme hrozně těžké utkání,“ řekl Milan Kováč, trenér Královského Poříčí. „Samozřejmě se na zápas jak já, tak celý tým hrozně těšíme. Pro nás všechny to bude ohromný zážitek. Vždyť kdo na naší úrovni může říct, že nastoupil v mistrovském utkání proti legendě českého fotbalu Pavlu Nedvědovi? Jak říkám, čeká nás těžké utkání, ve kterém bude složité na kluky ze Skalné s Pavlem v sestavě něco vymýšlet. Za nás můžu říct, že o výsledek zabojujeme. Jestli to bude stačit, uvidíme,“ poznamenal Milan Kováč. Pětačtyřicetiletý Pavel Nedvěd se stal v roce 2003 nejlepším fotbalistou Evropy, dvojnásobným medailistou z mistrovství Evropy v letech 1996 a 2004, vítězem Poháru vítězů pohárů a Superpoháru UEFA. V Česku byl navíc čtyřikrát vítězem ankety Fotbalista roku a Sportovec roku 2003. Mimo jiné je mistrem Československa a dvojnásobným mistrem Česka a Itálie. Pelé ho roku 2004 zařadil mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů.

V soutěži vyhlášené Ministerstvem vnitra České republiky Přívětivý úřad se za Karlovarský kraj na prvním místě umístilo město Cheb.
Město získalo první místo