Přesto stále mnoho cestujících tápe, s jakou jízdenkou mohou do Německa zajet. Vycestovat do Německa například za vánočními trhy mohou lidé hned několika způsoby.

„V den slavnostního otevření, tedy v neděli 13. prosince, počítáme s posílením provozu o tři páry vlaků," upřesnil Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Karlových Varech, s tím, že posilové vlaky budou jezdit v úsecích mezi Hofem a Aší a na druhé straně mezi Aší a Chebem tak, aby na sebe navazovaly.

Jízdné bude v den slavnostního otevření tratě symbolické ve výši 25 korun či jednoho eura. Jízdenky se budou přitom prodávat přímo ve vlacích. Budou je prodávat průvodčí Českých drah doprovázející vlaky mezi Chebem a stanicí Aš/Aš město a zpět.

„Jízdenky lze zakupovat pouze 13. prosince 2015, cestující můžou libovolně jezdit v následujících traťových úsecích: Cheb Aš Selb-Plößberg Hof Hbf (vlaky ČD kategorie Os a vlaky Länderbahn), Hof Hbf Oberkotzau Selb-Plößberg Selb Stadt (vlaky dopravce Agilis), Hof Hbf Oberkotzau (vlaky RB a RE dopravce DB)," upřesnila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

A s jakou jízdenkou mohou lidé cestovat v ostatních dnech? „V úvahu připadá například jízdenka Egronet. Ta stojí 200 korun a platí od okamžiku označení do 3 hodin ráno následujícího dne," popsal Vladimír Omelka. „Navíc tato jízdenka platí v celém příhraničí a je ohraničena nejdůležitějšími městy, jako je Zwickau, Marktredwitz a další," upřesnil. Kam přesně se člověk s touto jízdenkou dostane, lze zjistit na každém větším nádraží v Karlovarském kraji anebo na webových stránkách Českých drah. Pokud této jízdenky lidé nevyužijí, mohou jet z Chebu do Hofu za 135 korun, za cestu z Aše cestující zaplatí 97 korun, a to jen jednosměrně.

„Lidé mají možnost cestovat daleko laciněji. Mohou využít například skupinové víkendové jízdenky Karlovarský kraj plus Německo, které platí na všech tratích kraje a v celém německém příhraničí od Drážďan do Regensburgu," vylíčil Omelka. Tento zpáteční jízdní doklad vyjde v Karlovarském kraji na 259 korun.

Zakoupit je možné také jízdenku Skupinová víkendová jízdenka+Německo, která platí v sobotu nebo v neděli a vyjde v Karlovarském kraji na 329 korun a je zpáteční.