S pracemi se začalo v těchto dnech. Rekonstrukcí projdou ulice Čelakovského včetně chodníků, Kmochova, Purkyňova a Vančurova.

„Opravovat se silnice budou metodou střední opravy," informoval tiskový mluvčí Aše Milan Vrbata.

„Tento způsob představuje odfrézování svrchní vrstvy asfaltu do hloubky přibližně pěti centimetrů, opravu neúnosných míst, jako například takzvaného přehutnění, a následně položení vrstvy asfaltu nového," vyjmenoval postup prací mluvčí.

U chodníků dojde k rozebrání stávajících obrubníků a jejich znovuosazení či doplnění za nové. Následně chce město odebrat současnou nevyhovující svrchní vrstvu, případně ji podložit, a vše chce následně nahradit vrstvami novými dle současných požadavků nebo norem.

„Zároveň se letos provede základní oprava povrchu ulic Jateční a Západní. Zde se jedná o nátěr komunikací, který zajistí prodloužení životnosti svrchního povrchu a zamezí vzniku dalších prasklin a výtluků," poznamenal mluvčí.

Celkové náklady na rekonstrukci by neměly dle plánovaného rozpočtu překročit sumu 6,2 milionu korun.

„Střední opravy se v Aši provádějí na komunikacích, na kterých je to vhodné, už dlouhodobě. Ročně se touto metodou zrenovují povrchy nejméně tří ulic," uvedl mluvčí Aše. Kromě těchto oprav se v roce 2015 dostalo i na rekonstrukce celkové, které se provádí v ulicích Jižní a Poděbradova, kde je navíc pokládána nová kanalizace. V přestavbě je také ulice Karlova. Tato oprava je součástí revitalizace ploch panelového sídliště Moravská, Karlova.