Z celkového počtu 59 přihlášených prací v kategoriích ruční práce, kresba, malba, grafika a fotografie převládala právě rukodělná tvorba se 33 výtvory. Autoři těch nejlepších prací převzali od hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové ceny v podobě dárkových košů a publikací o regionu. Soutěž, která si získává mezi seniory na oblibě, se konala v době od 2. ledna do 28. února.

„Mám radost z toho, že jsou senioři i v pokročilém věku stále aktivní. Musím se přiznat, že až žasnu nad tím, co všechno jsou schopni vytvořit a jaké ovládají techniky. Je vidět, že v našem regionu máme spoustu šikovných a nadaných výtvarníků. Navíc těžko uvěřitelný je mnohdy i jejich věk. Málokdo by hádal, že naší nejstarší účastnici je úctyhodných 90 let. Jednoznačně jim patří můj neskonalý obdiv a velké poděkování,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

V odborné porotě, která vybírala z každé kategorie tři vítězné práce, zasedli stejně jako v minulých letech osvědčení hodnotitelé, a sice ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová a profesionální fotografka Stanislava Petele.

„Musím říct, že hodnocení pro nás bylo opět velice náročné. Komise byla potěšena množstvím originálních prací, které byly do soutěže zaslány. Hodnotili jsme zejména autorský přístup a kreativní zpracování. Ocenili jsme také nápaditost jednotlivých soutěžících,“ dodal Jan Samec.

Všechna soutěžní díla, včetně vítězných, budou k vidění ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje. Výstava zde bude probíhat od 4. do 30. dubna a navštívit jí můžete každý všední den.

Výsledky soutěže pro seniory

1. Kategorie – Ruční práce
Anna Vynikalová, 70 let, Betlém; Margareta Steinerová, 90 let, Skřítek; Alena Váňová, 69 let, Zimní krajina

2. Kategorie – Kresba, malba, grafika
Alena Musilová, 65 let, Cestou do galerie; Miroslav Votípka, 70 let, Obraz vytvořený společenstvím včel; Jana Hrstková, 70 let, Zimní motiv

3. Kategorie – Fotografie
Milan Prokop, 71 let, Tesařík úzkoštítý; Zdeněk Reischig, 66 let, V kuchyni; Jiřina Lhotková, 72 let, Přehrada Jesenice

Nový komplex pro podnikatele má nabídnout stovky míst.
Nový komplex pro podnikatele má nabídnout stovky nových míst