Nový prezident Miloš Zeman tvrdí, že se stane hlavou státu pro všechny občany. Proto mnozí věří, že i v Karlovarském kraji může svým způsobem popostrčit řešení nejrůznějších ožehavých problémů. Jedním z nich je propojení komunikace R6 až do Prahy. Ovšem na Chebsku je také dost skeptiků, kteří jeho slibům příliš nedůvěřují.

„Já si myslím, že nový prezident svým slibům dostojí," vyjádřil se houslař Jiří Pátek z Lubů. „Určitě nehodlá občany žádným způsobem ´kastovat´. A věřím i v pomoc okolo řešení problémů souvisejících s rychlostní silnicí R6. Ovšem netuším, jak může být nápomocen z hlediska legislativy. Ale i morální podpora je podle mne dost důležitá," neskrýval houslař.

Přesně opačný názor však zastává motorista Miroslav Hrbek z Chebu. „Zeman, když byl v minulosti premiérem, tak sliboval, že R6 bude v roce 2010 určitě propojená až do Prahy, a všichni vidíme, jak to dopadlo." Podle Hrbka je v České republice zvykem, když se někdo dostane v politice (a nejen v ní) nahoru, tak obvykle pořádá spanilé jízdy po regionech, vždy plné různých slibů. Ale většinou nedochází k jejich naplnění. „Tak rád bych se nyní v případě nové hlavy státu Miloše Zemana mýlil!" Radikálněji se vyjádřil František Rubeš z Chebu. „Já Zemanovi a vlastně už nikomu z politiků nevěřím!"