Celkem dvanáct nových pokojů vznikne v příštím roce v krajském Domově pro seniory v Hranicích. Zřízení nových prostor vyjde krajskou pokladnu na 22 milionů s DPH. Pokoje se objeví v podkroví současného domu. Senioři se dočkají samozřejmě také výtahu. Lidé se tak dočkají komfortnějšího bydlení než dosud.

„Rada Karlovarského kraje v těchto dnech schválila podmínky zadávacího řízení na zhotovitele rekonstrukce zařízení. Z krajského rozpočtu půjde na akci 22 milionů korun včetně daně," potvrdila krajská tisková mluvčí Jana Pavlíková.

V prostoru půdy stavebníci provedou demontáž stávajícího krovu a začnou s budováním dvanácti jednolůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením, společenské místnosti a odpočinkového prostoru s kuchyňkou.

„Do nově vzniklého podlaží bude protažen stávající výtah a betonové schodiště. Hlavním cílem této investiční akce je zkvalitnění pobytové sociální služby. Po ukončení přestavby bude mít Domov pro seniory Hranice při zachování kapacity 54 lůžek pouze jedno a dvoulůžkové pokoje," sdělil náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Stavební práce se uskuteční během roku 2017 za plného provozu domova.

„Domov pro seniory v Hranicích je od roku 2003 příspěvkovou organizací Karlovarského kraje. Cílovou skupinou, které poskytuje své služby, jsou senioři starší 60 let převážně s těžkou až úplnou závislostí na péči jiné fyzické osoby," poznamenala mluvčí Jana Pavlíková.

Více pokojů hodnotí kladně i starosta města Hranice Miroslav Picka. „Celou akci vnímám velmi pozitivně. Myslím, že obyvatelé domova pro seniory budou mít více pohodlí a zlepší se jim tak celkový luxus v tomto domě," sdělil starosta.