O tom, že to chtějí i občané, svědčily výsledky voleb. A vedení mariánskolázeňské radnice nyní začalo konat a otevřelo se více veřejnosti.

Jedním z těchto kroků je fakt, že jednání komisí města už neprobíhají za zavřenými dveřmi. A občané Mariánských Lázní tento fakt vítají, i když předpokládají, že mnoho lidí si na jednání cestu nenajde. „Narváno v malé zasedačce na úřadě asi nebude," řekl Jan Šteiner z Mariánských Lázní. „Ale dveře jsou otevřené. Lidé už nemohou kritizovat v restauracích a říkat, že do toho nemají co mluvit. Už jen proto jsem piráty volil. Měli bychom vědět, co se v našem městě děje kolem lázeňství nebo kolem kultury. A možná se stane, že některý z občanů přijde s nápadem, který bude mít úspěch," uvedl.

„Je to vstřícný krok k veřejnosti. Osobně se tam tedy nechystám," usmála se maminka na mateřské dovolené Kamila Levá z Mariánských Lázní. „Ale třeba si jednou, až syn začne chodit, budu chtít postěžovat, že tady není dostatek dětských hřišť nebo vyžití pro děti a rodiče. Alespoň pak budu vědět, že se tím někdo zabývá."

Veškeré termíny všech jednání začalo vedení města umísťovat na své úřední desce a webových stránkách. „Pokud mají naši občané pocit, že mohou svým názorem přispět do diskuze, navrhnout konstruktivní řešení nebo městu a radě pomoci, jsou vítáni," uvedl starosta města Vojtěch Franta.