„Karlovarský kraj je pro filmaře na natáčení trochu opomíjeným krajem, pokud nebudeme hovořit o MFF KV. Je zde mnoho krásných míst, často navštěvovaných již po několik století. Velmi rozmanitý ráz kraje a míst filmu dává také krásnou formu dynamiky. Tohle všechno si Marie Poledňáková jistě uvědomovala, když usazovala do vašeho kraje svůj příběh,“ vysvětluje Adam Dvořák, producent a střihač filmu, proč štáb zamířil zrovna na západ republiky.

„Režisér Jan Pachl si tento kraj zamiloval také při natáčení seriálu Rapl, no a mně jako producentovi se vybavily rodinné dovolené trávené na Vítkově hoře u Karlových Varů. Zkráceně řečeno se sešla parta filmařů se slabostí pro Karlovarsko,“ směje se Adam Dvořák.

Na snímek se tak těší řada lidí, kteří jsou zvědaví na známá místa. „Ten, kdo tě miloval je vánoční komedie a zároveň rodinný film, na který se může dívat kdokoliv, od pětiletého špunta až po osmdesátiletou babičku - možná i stoletou, doufám,“ podotýká režisér Jan Pachl. „Měli by si přijít na své milovníci detektivky, protože je tam určitá detektivní linka. Ale také lidé, kteří mají rádi dobré české herce - máme tam opravdu ty nejlepší - a zároveň i ti, co mají rádi dobrý film. Myslím, že Ten, kdo tě miloval je opravdu dobrý film.“

Během natáčení zažili filmaři opravdu velké rozdíly v počasí. Na Božím Daru byly metry sněhu, v Karlových Varech na ně ale čekala podzimní atmosféra.

„Nezapomenutelný zážitek byl chebský vánoční trh. Chápu, proč byl vybrán jako nejkrásnější trh v ČR. Ve filmu sice nepoznáte, kolik dobrot se tam prodávalo, ale my jako filmaři jsme si to pořádně užili a vyřešili i nejeden vánoční dárek. Pro filmaře je obrovské plus, když místní lidé i organizace mají nadšení pro natáčení. Praha a okolí jsou v tom pravý opak,“ doplňuje producent Adam Dvořák. „Jsem moc rád, že region jižní Moravy se již těší z přízně filmů odstartovaných mým filmem Bobule. Věřím, že se podaří nastartovat podobný zájem i zde. Zastavit se ve Varech, zavzpomínat na časy Giacoma Cassanovy nebo Goetheho, zajet si na chebský vánoční trh a zakončit to lyžovačkou na Božím Daru s odesláním přání Ježíškovi. Není tohle krásný víkendový plán?“

Marihuana - Ilustrační fotografie.
Muž prodával v Mariánkách mariánku