Krásný víkend využilo mnoho lidí k procházkám a plno bylo tradičně na cestě do Svatošských skal, kde se mísili nejen pěší, ale i cyklisté nebo koloběžkáři. Malebnou trasu z chatové oblasti Tašovic či Doubí kolem řeky Ohře do Svatošských skal objevili ve velkém obyvatelé kraje při pandemii, protože to byla jedna z mála pohodlných možností úniku z uzavřených bytů do přírody, hlavně je lokalita v dosahu Karlových Varů.

"Chodíváme sem několikrát za rok. Bydlíme v Karlových Varech, zahradu nemáme a toto je v příjemném dosahu, nejde o žádný velký výlet. Děti si vezmou koloběžky a za krátkou dobu jsme až ve Svatošských skalách. Jen škoda, že podobně jako my uvažuje mnoho lidí a cesta tak kvůli davům ztrácí své kouzlo," uvedli manželé Peškovi.

Farmářské trhy se před Městskou tržnicí v Karlových Varech konaly tento pátek už podruhé v letošním roce.
Foto: Farmářské trhy jsou v kurzu. Vary jsou ale jiné, shodují se trhovci

Zatímco před dvěma lety sem mohli lidé jen s rouškami na obličeji, dnes si na covid - 19 už téměř nikdo nevzpomene. Ten ale bohužel začíná opět nabírat na síle. Zatímco do neděle 13. března se počet nakažených balancoval na hranici kolem stovky případů za celý Karlovarský kraj, v pondělí 14. března počet pozitivních dosáhl 273, v pátek 25. března jich bylo například 165.