Do pátku bylo na transparentním účtu něco málo přes 3,5 milionu korun. Benefiční ples v Puppu vynesl téměř dva miliony, milion korun dal na sochu expremiér Andrej Babiš. Dražily se tu umělecké předměty karlovarských umělců.

"S výtěžkem z plesu jsme velmi spokojeni. Vydražilo se nakonec všech deset děl, což jsme ani nepředpokládali, že se stane. Výsledek tak předčil veškerá naše očekávání. Pro mě je i důležité, že řada karlovarských výtvarníků byla ochotna věnovat své dílo na podporu vzniku díla jiného umělce," reagoval ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec s tím, že všichni, kteří na sochu přispějí, budou zvěčněni na štítku umístěném na nové soše.

Ilustrační foto
Karlovarsko drtí chřipka, nemocnici zaplnily děti s vysokými horečkami

"Očekávali jsme, že výtěžek bude nižší. Sbírka ale sobotním plesem určitě nekončí. Pokračuje dál a pevně věříme, že se zbývající částku podaří vybrat do zahájení lázeňské sezóny, kdy bude socha slavnostně odhalena. Michal Gabriel dostane za své dílo zaplaceno, až bude celá částka vybrána," upřesnila PR manažerka jezdecké sochy Dominika Bártová. Jak doplnila, socha bude na své konečné místo instalována už den před jejím slavnostním odhalením, tedy v pátek 6. května. Odhalení se veřejnost dočká po zakončení historického průvodu městem, které je naplánováno na sobotu 7. května po 15. hodině.

Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová už před časem uvedla, že instalace nové jezdecké sochy je záležitostí Rotary clubu a že se město na ni nebude nijak finančně podílet.