Místní Klub českých turistů zde totiž pořádal už čtyřicátý druhý Novoroční výšlap na Podhorní vrch. Akci každoročně navštíví až tři stovky zájemců. Letošní ročník byl ale poznamenám nepřízní počasí v podobě deště, mlhy a větru. „I přesto máme registrováno téměř sto lidí a dalších více než dvacet mohlo projít bez registrace,“ sdělila v poledne za pořadatele předsedkyně klubu Růžena Balatá. Také letos se turisté museli obejít bez zázemí u vysílací věže, kde měli dříve pronajaté prostory. Náhradou byl stanový přístřešek.

Nejmladším účastníkem byl malý Michal, kterého přinesl na břiše v nosítku tatínek. „Dnes je Michalovi pět měsíců,“ řekla maminka s tím, že jsou z Mariánských Lázní.

Dole na palouku u lesní cesty bylo připraveno pohoštění v podobě čaje vařeného v kotlíku na ohni nebo pečených žebírek či klobás. O pohoštění se postaral na akci spolupracující Judo Budo Club Mariánské Lázně, který existuje už od roku 1960.

Pro zájemce o výšlap bylo připraveno několik tras sedm až čtrnáct kilometrů dlouhých z Mariánských Lázní, Zádubu, Ovesných Kladrub či Vlkovic. Součástí akce byla novoroční sbírka – Novoroční čtyřlístek.

Silvestr byl tradičně ve znamení ohňostrojů. Takto odpalovali lidé rachejtle v Nejdku.
Silvestrovská noc byla náročná, v Sokolově pobodali muže