Nakoupili fotopasti a na tvůrce černých skládek se intenzivně zaměří hlídky. První hříšníci už od městských policistů dostali pokuty. „Nepochopitelné je chování některých návštěvníků parků a lesních altánů, kteří za sebou nechávají značný nepořádek i v případě, že jim pro tyto účely byla přistavena nádoba na odpadky. To přimělo strážníky k instalování fotopastí,“ potvrdil Roman Hanuška, velitel Městské policie Františkovy Lázně.

„V několika případech, díky častým kontrolám těchto míst byli i původci odpadů přistiženi a v rámci výchovného opatření si za asistence strážníků místo uklidili,“ dodal. Není to však jediný problém, se kterým se nyní ve Františkových Lázních potýkají. Trápí je také černé skládky. „Dalším nešvarem je vyvážení a ukládání odpadků mimo určená místa. V týdnu se podařilo hlídce městské policie jednoho takového pachatele přistihnout.

Na místě byl „odměněn“ blokovou pokutou a za dozoru strážníků místo pečlivě uklidil. Ukládání odpadů mimo určené nádoby je protizákonné a hrozí vysoké pokuty. V případě objemnějších odpadů je k dispozici sběrný dvůr,“ doplnil velitel.

„Je až neuvěřitelné, co si někteří lidé dovolí. Likvidace pak stojí městskou kasu stovky tisíc ročně,“ podotkl františkolázeňský starosta Jan Kuchař. „Tyto finance bychom mohli použít na zcela jiné účely. Například na úpravy či dobudování dětských hřišť nebo opravy cest,“ dodal.

U tvrze se slavilo. A bylo co, měla totiž na kahánku
V anketě bojuje i tvrz Pomezná, podpořte ji