Jak v ráji kolařů se o víkendu cítili příznivci tohoto sportu ve Františkových Lázních. Desítky aktivních účastníků a tisícovky fanoušků si užívaly dvoudenní akci S ČT sport na vrchol aneb nová chuť cyklistiky 2015. Tato letní verze známé televizní reality show, tentokráte v cyklistickém kabátu, zavítala právě do tohoto lázeňského města.

Zájemci z řad amatérských cyklistů se mohli zaregistrovat v prostorách areálu Miláno a usilovat tak o úspěch v tomto klání, který znamená postup na finálový kemp soutěže. Ten se odehraje 17. až 20. září na Dolní Moravě. A zde už se závodníci budou cítit jako opravdoví profesionálové. Starat se o ně bude fyzioterapeut, kondiční trenér, trenér techniky jízdy na kole, dietolog i mechanik.

„Akce byla pro Františkovy Lázně skvělou příležitostí ukázat naši lokalitu jako místo vhodné pro cyklisty, pro ostatní sportovce a prostě i pro aktivní trávení volného času. Je to zajímavé zviditelnění rozšíření nabídky Františkových Lázní," pochvalovala si ředitelka františkolázeňského infocentra Jana Krejsová. „Netěší nás jen ty atraktivní dvoudenní závody, ale i to, že štáb televize v průběhu víkendu natočil pět klipů, které budou k vidění na ČT a poslouží k propagaci města a okolí. Záběry jsou zaměřené na atraktivní místa pro cyklisty i ostatní hosty ve Františkových Lázních i přilehlých lokalitách."

Cyklistika je podle místostarosty města Jana Kuchaře velký fenomén doby, a tím i cyklisté vytváří velkou skupinu možných návštěvníků města. „A já sám s rodinou patříme mezi vášnivé vyznavače tohoto sportu," dodal místostarosta Kuchař. „Proto mne tato akce v našem městě nesmírně těší," doplnil.