Tu Frantovky zahájí jako poslední ze západočeského trojúhelníku, v sobotu 21. května.

Slavnostního zahájení 223. lázeňské sezony se tak zúčastní Lída Baarová a Gustav Fröhlich, které ztvární herci ze Západočeského divadla v Chebu. „Zahájení lázeňské sezony vedeme ve stylu historie Františkových Lázní," informoval ředitel městského kulturního střediska Arnošt Němec.

Ráno probudí město pochod mažoretek a hudba Základní umělecké školy Cheb. Následovat bude zábavný program pro děti. Ty si užijí například lanové centrum, skákací hrad nebo jízdu na koních. Těšit se mohou také na několik divadelních představení. Divadlo Jitule a Dadule si pro ně připraví Zelenou pohádku aneb vysoké učení podvodní a Divadlo Ostrov zahraje Čertovskou pohádku.

Atmosféru dvacátých a třicátých let navodí vystoupení skupiny Ježkovy stopy a následná stepařská show v podání Tanečního centra Harmonie, obohacená módní přehlídkou. Lída Baarová a Gustav Fröhlich dorazí k hudebnímu altánu v dobovém automobilu v 11.30 hodin, po průvodu Národní třídou. Nebude chybět ani slavnostní salva na počest zahájení lázeňské sezony, kterou vypálí dobové četnictvo ze spolku Prapor SOS Falknov nad Ohří, a svěcení Františkova pramene a Glauberových pramenů.

„Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení Velociped bicykl klubu Kotovice," řekl Arnošt Němec s tím, že k vidění bude krasojízda na historických kolech.