Jak již Chebský deník informoval, v letošním roce byla adventní čtení zaměřená na pohádky známého Josefa Lady. Děti také soutěžily a malovaly barevné obrázky ve výtvarné soutěži s názvem ´Stromeček pro pana Ladu a jeho zvířátka´.

„V uplynulých letech jsme se se svými hrdiny nacestovali, jen co je pravda! Putovali jsme napříč kontinenty i ročními obdobími, z říše Ledové královny do horkem žhnoucích zemí Orientu, abychom se nakonec přesunuli ještě mnohem dál, až do tisíce kilometrů vzdálené Země draka," zavzpomínala Veronika Lochmanová z GAVU.

„V letošním roce jsme zůstali doma, v Čechách, v zemi pohádkově krásné, s romantickou krajinou, kterou se možná dodnes, máme-li k tomu dostatek fantazie, prohánějí rusalky, víly, vodníci a hastrmani. Tak nějak, pozemsky okouzlující, vnímal svou rodnou zem malíř a spisovatel, znalec lidských povah, utěšitel zarmoucených duší a přítel všech dětí, pan Josef Lada," pověděla Veronika Lochmanová.

Dětem se vyprávění příběhů velmi líbilo.

„Moc mě pohádky bavily," usmála se pětiletá Amálka Velková. „Moc se mi líbily i obrázky z pohádek spisovatele Josefa Lady, kde byla spousta sněhu," dodala malá slečna.

Všechny příběhy z pohádkových knížek Josefa Lady s humorem převyprávěli herci ze Západočeského divadla v Chebu Radmila Urbanová a Jindřich Skopec. Součástí adventního čtení bylo i hraní s flétnovým souborem Základní umělecké školy v Chebu.

„Pohádky jsem si moc užila, byla jsem tu už poněkolikáté," sdělila šestiletá Kristýnka Doležalová z Chebu.