Doba dovolených a letních prázdnin je tu. Co ale se čtyřnohými mazlíčky, když není po ruce nikdo z rodiny ani z přátel a lidé potřebují nutně odjet na tolik zaslouženou dovolenou? S odpovědí na tuto otázku a s řešením přišli také manželé Němečkovi z Chebu a manželé Markovi z Chodovské Huti u Mariánských Lázní. Rozhodli se zřídit ve svých domovech psí hotel.

„Spousta lidí má problém s hlídáním svého mazlíčka v době dovolené, pokud onemocní nebo náhle odjedou," řekla Drahuše Marková, která se o psy stará ve svém rodinném domku v Chodovské Huti u Mariánských Lázní. „S manželem jsme tuto vizi realizovali, protože máme rádi pejsky. Proto se jim v době hlídání snažíme poskytovat ty nejlepší služby, aby se cítili jako doma," dodala.

Za pobyt v psím hotelu zaplatí majitelé mazlíčků 100 až 200 korun za jeden den i noc dohromady. Vše záleží na domluvě a velikosti pejska. Ceny jsou proto u každého hosta individuální. Hotel nabízí také základní výcvik psů, který ovšem není zahrnutý v ceně ubytování. Drahuše Marková nabízí také služby psího salónu. „O pejsky je skvěle postaráno," řekla. „Mají zde celý den k dispozici zahradu, louku, vytápěnou místnost, hračky, pelíšky. Jediné, co potřebují s sebou, je očkovací průkaz, kde je zápis o řádném očkování a odčervení, a krmivo, na které jsou zvyklí," vysvětlila.

Podobné podmínky nejen pro psy jsou i v dalším hotelu. „U nás pohlídáme jakékoli zvířátko," řekla provozovatelka chebského psího hotelu Martina Němečková. „Mazlíček u nás může zůstat, jak dlouho je potřeba. Cena za jeden den je 150 korun, s výcvikem 250. Jelikož hotel provozujeme prvním rokem, zatím rozšiřujeme pokojové vybavení pro mazlíčky. Máme tady dva venkovní kotce a dva pokojové. Pokud se mezi sebou ale zvířata snášejí dobře, není problém je nechat celý den běhat pohromadě venku," řekla. „Vhodné je dát pejskům s sebou jejich krmivo a očkovací průkaz. Velké vycházky děláme dvakrát denně, jinak mají pejsci k dispozici zahradu u rodinného domku v ulici U Vlečky v Chebu," dodala.