„Nikdy nekončící rozhovor o životě, smrti a víře v boha zhlédlo 89 návštěvníků. Benefiční divadelní představení přineslo hospici částku 6 468 korun a k tomuto výtěžku z prodaných vstupenek přibylo 6 000 korun, za které si návštěvníci zakoupili obrazy autorky Míši Paláčkové. Děkujeme také všem, kteří přispěli do kasičky veřejné sbírky, díky finančním darům budou zakoupeny léky a zdravotnický materiál,“ uvedla za tým Hospice Sv. Jiří Veronika Navrátilová. „Divadelní představení se uskutečnilo díky podpoře města Cheb, které přispělo na náklady akce částkou 10 000 korun,“ podotkla.

A k čemu poslouží konkrétně tyto finance?

„Výtěžek z prodeje lístků a z prodeje obrazů použijeme na mzdu lékařky,“ doplnila ředitelka hospicu Alena Votavová.
„Příspěvky, které lidé házeli do sbírkové kasičky, použijeme na nákup léků a zdravotnického materiálu,“ vysvětlila.
Chebský hospic pomohl už řadě klientů a jejich blízkým. „Hospic Sv. Jiří mi byl velkou oporou a jeho pracovníci mi velmi pomohli při ošetřování mé maminky. Bez jejich pomoci a podpory bych to sama nezvládla. Děkuji za vše, od půjčení postele, vozíku a všech potřebných pomůcek, až po psychickou podporu v posledních dnech jejího života. Psychická pomoc a podpora v takových chvílích je k nezaplacení,“ řekla Petra Mašková Benková z Aše. „Děkuji za to, že jste a pomáháte lidem. Děkuji celému týmu hospicu. Hospicu Sv. Jiří Cheb,“ vzkázala.

Hospic je specializované zařízení, poskytující paliativní péči, tedy péči zaměřenou na úlevu od bolesti, kterou postupující nemoc přináší. To se liší od standardní lékařské péče zaměřené na léčbu nemoci. V principu to znamená, že předtím, než se těžce nemocný člověk dostane do hospicu, byly vyčerpány všechny ostatní možnosti léčby. Hospic neslibuje uzdravení, ale také nebere naději.

UŽ PODEVÁTÉ SE U HOTELU KRAKONOŠ v Mariánských Lázních konalo Svatováclavské setkání lidí dobré vůle.
Svatý Václav přijede opět do Mariánských Lázní