„Oproti republice jsme vzorní. Neevidujeme jediné porušení v restauračních zařízeních. Jediný případ, který jsme řešili, bylo prodloužení o 15 minut, ale to už se hosté v restauraci rozcházeli,“ konstatoval velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák. Přiznává ovšem, že do hospod strážníci, aby kontrolovali nasazené roušky, nechodí.

I tak ale městská policie vybrala na pokutách kvůli porušování nařízení už sto tisíc korun. „Případů porušení je opravdu hodně, kolem pěti set. A dáváme pokuty i za nenošení roušek. Snažíme se být benevolentní a v prvním okamžiku lidem jen domlouváme. Tam, kde je to ale opakované a přes čáru, už pokutu udělujeme. Nejde jen o roušky, ale třeba i znovu aktuálně o pití alkoholu na veřejnosti,“ poznamenal velitel strážníků.

Byli ovšem i hříšníci, kteří porušovali zákaz nočního vycházení. Podle Vlasáka to byla hlavně omladina, která byla venku i ve čtyři hodiny ráno.

Ilustrační foto
Osmá hodina je likvidační, shodují se restauratéři

„Kontroly provozoven v Chebu probíhají neustále po celý rok. A nyní během pandemie samozřejmě je zvyšujeme podle toho, jak si to nařízení vlády žádají. Ale s případem, že by restaurace a hospody v Chebu byly otevřené po nařízené době, jsme se nesetkali,“ sdělil chebský místostarosta Jiří Černý, který má řízení městské policie na starosti.

Na kontroly se zaměřila i státní policie. „Policisté v Karlovarském kraji provedli během středečního večera v rámci běžné služby 346 kontrol restaurací a barů, přičemž nezjistili žádná porušení spočívající v tom, že by někde bylo otevřeno po 20. hodině,“ řekla mluvčí policie Kateřina Krejčí.