Minerální voda už brzy nepoteče jen v objektech Léčebných Lázní Mariánské Lázně. Dostupná bude díky „minerálkovodu" i v dalších hotelech ve městě. „Ostatní hotely jsou o minerální vodu ochuzené," uvedl Miloslav Chadim, generální ředitel společnosti Cristal Palace. Právě Chadim byl tím, který se do ´boje´ o minerálku pustil. Minerálku ale nebude používat jen hotel Cristal a San Remo, připojit se mohou i jiné hotely.

„Chtěli jsme proto, aby byla léčivá voda dostupná pro všechny hotely ve městě. A to se po čtyřech letech snažení a vyjednávání konečně povedlo," řekl Chadim. „Společnosti Cristal Palace se podařilo obnovit zdroje minerálních vod, které jsou u Ferdinandových pramenů, byl jsem velmi překvapen jejich značnou vydatností, ale zejména jejich kvalitou pro využití na léčebné procedury. Myslím, že to bude velký přínos pro Mariánské Lázně, ale i pro blízký region. Musíme si uvědomit, že lázeňství zaměstnává většinu místních občanů a živnostníků," podotkl Chadim.

Náklady na projekt jsou vyčíslené na deset milionů korun. Vrty, které byly prováděné u Ferdinandova pramene, jsou hrazené z výnosů společnosti Cristal a Kempinski „Vydatnost je kolem 1,5 vteřinového litru, což stačí na osm až devět hotelů," uvedl Chadim. A hotely, které jeví zájem o rozvedení minerálky do svých budov, se už ozývají. Minerálkovod by měl být hotový v květnu. Svůj podíl na tomto úspěchu má i vedení města. „To velkou měrou přispělo k tomuto úspěchu a zaslouží si díky," dodal Chadim.