A podílet se na něm může i veřejnost. Rodinné a komunitní centrum Domeček v Mariánských Lázních, které se rozhodlo dětské hřiště na zahrádce u centra vybudovat, chce totiž část peněz získat bazárkem.

Domeček na rekultivaci a přeměnu zahrady získal dotaci od města. „Dalšími zdroji financování jsou peněžní dary od návštěvníků a sympatizantů,“ informovala předsedkyně Domečku Markéta Gersdorfová. Jednou z možností je také takzvaný zaHRÁTKOVÝ bazárek.
domácí potřeby nebo ložní prádlo. „Právě prostřednictvím bazárku se uskuteční jejich prodej a výtěžek bude použit na dofinancování rekultivace,“ uvedla Markéta Gersdorfová.

A na co se mohou děti do pěti let těšit? „Na zahradě během několika týdnů společně s rodiči a dětmi z Mariánskolázeňska vybudujeme venkovní zázemí pro děti,“ popsala budoucí podobu hřiště předsedkyně Domečku. „Na ploše budou prvky montessori, jako například activity boardy, water board, bosonohý chodníček nebo pískoviště.“ A na novém hřišti nebude chybět ani klasická skluzavka zabudovaná do současné skalky. „Opravíme také plot, abychom zajistili větší bezpečí našich nejmenších návštěvníků. Součástí plotu bude také informační cedule, kde se kolemjdoucí dozvědí, na jaké akce a aktivity se u nás mohou těšit,“ řekla Markéta Gersdorfová.

Bazárek na podporu projektu, který nese název Domeček a zaHRÁTKA, se uskuteční v sobotu 3. března.

Rodinné a komunitní centrum Domeček v únoru oslavilo první výročí. Už druhým rokem poskytuje služby pro rodiny s dětmi. „Kromě cvičení a tvoření nabízíme i těhotenské kurzy ve spolupráci s vrchní sestrou chebské porodnice Andreou Bučkovou, programy pro tatínky, dětské koutky na svatby nebo pořádání narozeninových oslav,“ dodala Markéta Gersdorfová. Kromě toho se Domeček dostal do povědomí široké veřejnosti také dvěma Dobrostánky v rámci vánočního trhu v Mariánských Lázních, kdy si návštěvníci akce mohli zakoupit výrobky šikovných dárců. V prvním ročníku pomohli Dobrotetám Karlovy Vary, které pomáhají dětem v SOS vesničce Karlovy Vary, v kojeneckých ústavech a maminkám s dětmi v azylových domech v Karlovarském kraji, a v druhém ročníku pak Jindříškovi Radovi ze Salajny, který trpí postižením některých mozkových center, jež řídí rovnováhu, koordinaci pohybů, přesnost výslovnosti a jemnou motoriku.

Pro lupiče se přišla policie přímo do banky
VIDEO: Pro lupiče si přišla policie přímo do banky