Městské turistické infocentrum v Chebu zaznamenalo v loňském roce opět nový rekord v počtu návštěvníků. Celkem otevřelo dveře infocentra 76 tisíc lidí. Podle vedení infocentra také každým rokem přibývá Čechů, kteří si přijdou pro informaci anebo zakoupit lístek na některou z kulturních akcí, a to nejen v Chebu, ale i dalších městech. Statistika, existující od roku 2003, ukazuje stoupající počet návštěvníků každý rok, současně s rozšiřujícím se spektrem služeb, které infocentrum nabízí.

„Evidován je každý návštěvník, který přistoupí k pultu a vznese svůj požadavek. V roce 2003 bylo takových návštěvníků celkem 15 150 a ze dvou třetin je tvořili návštěvníci němečtí. V roce 2009 se počty poprvé vyhouply přes 50 tisíc, ovšem s tou změnou, že zahraničních návštěvníků, které stále z devadesáti procent tvoří němečtí hosté, bylo stejně jako českých," uvedla Marcela Brabačová, vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu.

V loňském roce se výsledky statistiky změnily, ze 76 tisíc návštěvníků jich bylo 46 tisíc českých.

„Je tak vidět stoupající povědomí českých turistů o možnostech, které jim infocentra nabízejí, ale i stálá potřeba lidí přes všechny možnosti internetových propagací o volbě svého výletního cíle s někým mluvit, nechat si poradit či ukázat v mapě," poznamenala Brabačová. Další významnou složkou činnosti chebského infocentra je prodej vstupenek na kulturní a sportovní akce, konané nejen v Chebu, ale i po celém území České republiky. „Pestřejšímu spektru zahraničních návštěvníků, kdy se začínají objevovat skupinky turistů čínských, ruských, francouzských, mnohdy cestujících s německými cestovními kancelářemi, které Cheb řadí jako přidaný turistický cíl v další zemi, vychází infocentrum vstříc i rozšířenou nabídkou jazykových mutací některých prospektů," podotkla Marcela Brabačová. A jaká jsou oblíbená a turisty navštěvovaná místa? Návštěvníci se nejčastěji vydávají do areálu chebské Krajinky anebo na Bismarckovu rozhlednu na Zelené hoře. Pozadu nezůstává ani chebský hrad. Mnoho zahraničních turistů obdivuje také Bránu času anebo časovou osu na pěší zóně.