Již brzy by se chebská nemocnice mohla dočkat dalších vylepšení. A to nejen těch přístrojových, v plánu je také oprava objektu a výstavba nového pavilonu.

„V této chvíli už je hotový projekt na kompletní renovaci chebské nemocnice, a to společně i s výstavbou nového pavilonu," potvrdil náměstek hejtmana Jakub Pánik. „To umožní personálu i pacientům absolvovat vše potřebné na jednom místě."

Díky centralizaci tak nebudou oddělení 'rozeseta' na celém území areálu. S sebou to však ponese velké úpravy. Například budovu současného dětského oddělení možná čeká demolice.

„Rozhodnuto ještě není. Je ale pravdou, že je objekt naprosto stavebně nevyhovující, ani rekonstrukce již asi nebude možná," podotkl Pánik.

Nemocnice má mít kromě nového pavilonu také například novou kuchyň, zmodernizuje se i přístrojové vybavení a v areálu vznikne 170 parkovacích míst.

Nepůjde ale o levnou záležitost. „Projekt říká, že si akce vyžádá 370 milionů bez DPH. My doufáme, že tendr cenu sníží," řekl náměstek hejtmana s tím, že práce by měly trvat přes tři roky.

Modernizace nemocnice by mohla alespoň částečně vyřešit ještě jeden problém.

„Stále se potýkáme s nedostatkem personálu. Věříme, že když bude nová nemocnice vypadat lépe, bude větší šance, že i z pohledu personálu bude atraktivním místem pro práci," uzavřel Jakub Pánik.