Jak bude vypadat zařízení, ve kterém budou lékaři pracovat pod záštitou předních českých odborníků? Co vše se zde bude nacházet? Na tyto i další otázky zájemcům z řad veřejnosti už na začátku září odpovědí samotní investoři a další odborníci, kteří se na projektu podílí. Stane se tak v pátek 7. září od 15.30 hodin v restauraci společenského domu Ingo Casino.

Luisiny lázně už několik let chátrají. Finančně náročnou rekonstrukci bude hradit investor, ale město se památkově cenného objektu nevzdá. „Nechceme objekt prodávat, do městské kasy naopak půjdou finance z nájmu pozemků a budovy. Luisiny lázně jsou momentálně velmi zanedbané a už dlouho hledáme investora, který by je dokázal opravit. Jednali jsme o řadě variant, ale tato je zcela jedinečná v tom nejlepším slova smyslu. Nejenže se povede zachránit budovu, ale bude zachován i účel objektu,“ sdělil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (PRO).

Půjde o zařízení nemocničního typu, které nabídne takřka 200 lůžek. Klinika se bude specializovat na rehabilitaci, a tak jejích služeb využijí například pacienti po autonehodách, po totálních endoprotézách, úrazech, mozkových příhodách, ale také ti, kteří mají obecně problém s pohybovým aparátem nebo třeba využívají interní lékařství. Odborníci navíc kladou stále větší důraz na to, že se tělo po operaci mnohem lépe regeneruje, pokud se na ni předem připraví. To znamená, že by se klinika stala vyhledávaným místem i pro ty, kteří teprve na operaci půjdou. Ordinaci bude mít na klinice také obvodní lékař, pediatr, zubař, kardiolog, gynekolog, fungovat zde bude i jednotka intenzivní péče. Do budoucna počítá investor i s vybudováním heliportu.

V takové podobě návštěvníci zámku Kynžvart už v sobotu uvidí banket se sladkými pochoutkami. Přípravy na výstavu kompletní stolní soupravy trvaly půl roku.
Hradozámecká noc bude mít své hlavní centrum na zámku Kynžvart