CHEBSKO

První ročník Velké cenyFrantiškových Lázní rádiem řízených aut se chystá již na zítra. Akce, kterou pořádá chebský klub a město Františkovy Lázně, se koná na františkolázeňském multifunkčním hřišti u jezírka. Občerstvení a další program je zajištěn. Velká cena začne v 9 hodin, konec akce se předpokládá v 16 hodin.

Maturita ze slepotyse uskuteční zítra od 10 hodin v prostorách chebské Čtenářské kavárny Joker. Zváni nejsou jen nevidomí, ale také široká veřejnost, která bude mít šanci blíže se seznámit s problematikou zrakového postižení.

Dětský den s rytířisv. Jana Jeruzalemského chystají už tento víkend na Chebském hradě, který bude po oba dny otevřený od 9 do 17 hodin. Na návštěvníky čeká řada náročných úkolů, odpoledne přijde i sokolník.

Slavnostní ukončení výstavy fotografií Lidé a život se uskuteční v neděli od 15 hodin v kostele svatého Wolfganga na Seebergu. Zároveň se také uskuteční vyhlášení vítězů soutěže o nej fotografie, které vybírali sami návštěvníci kostela.

SOKOLOVSKO

Svatováclavské posvícenív Novém Sedle si jistě nenechají ujít milovníci vepřových pochoutek a dobrého piva. Slavnost pod širým nebem se bude konat zítra od 10 hodin v městském parku u mateřské školy. Jedlíci si pochutnají na tlačence, jelítkách, jitrnicích či posvícenských koláčích. K tomu jim od 11 do 19 hodin budou postupně hrát Zlatá pětka, DJ Mirotaurus, Grande Tete, Tajfun a Strejcové.

Slavkovské slavnostipořádají zítra v Horním Slavkově. Příchozí uvidí ražbu tolarů, tance, vystoupení hudebních skupin, otevřena bude vyhlídka ze zdejšího kostela, chystá se slavnostní akt podepsání partnerské smlouvy s německým městem Rosenbach a další bohatý doprovodný program. Zahájení programu je na náměstí ve 13.30 hodin.

Svatováclavské slavnostise zítra konají v Městských sadech v Kraslicích. Od 14 hodin tam na velkém pódiu vystoupí kapely Alison, Zábavní orchestr ZUŠ Kraslice, Dechová dudba Horalka a KV Expres.

KARLOVARSKO

646. výročí udělení městských právoslaví zítra město Bochov. To přichystalo již tradiční jarmark, během něhož si přijdou na své milovníci dobré muziky, jídla, pití a zábavy. Na programu budou tradiční pouťové atrakce, stánky i rocková hudba. Letos jsou slavnosti postaveny zejména na muzice. Od osmi hodin večer zde vystoupí například kapela Walda Gang a od 22.00 také karlovarská hardrocková stálice Coda. Bochovské slavnosti se konají zítra na Mírovém náměstí od 10.00, kdy je slavnostně zahájí sám starosta.

Karlovarský rockový klub Slash přischystal na zítraSlash bar party, kam mohou zavítat všichni nadšenci rockové a metalové muziky. Na scéně se zde vystřídají dvě regionální partičky muzikantů, a to kapela Generační konflikt z Karlových Varů a ostrovští Noisebone. Koncert začíná ve 20.00 a vstupné na akci je dobrovolné.

Pohádky pod hvězdami pro děti a jejich rodiče jsou připraveny v karlovarské hvězdárně. Jedná se o pohádkové večerní pozorování pro děti ve věku od 5 do 9 let a jejich kamarády, rodiče i prarodiče. Pozorování pro děti je zaměřeno na pozorování jasnějších objektů oblohy, jako jsou Měsíc, planety i jasné mlhoviny. Akce se koná dnes a předpokládaný začátek programu je ve 21.30. Lze se i ve hvězdárně zaregistrovat a domluvit si vlastní termín pozorování oblohy.

TACHOVSKO

Václavské slavnosti se uskuteční od pátku do neděle 21. až 23. září v Rozvadově. Obec připravila pro návštěvníky pestrý program, ze kterého si určitě vybere každý. Na místě nebudou chybět pouťové atrakce, stánky prodejní i s občerstvením. Vstupné na akci zdarma. Návštěvníci se mohou těšit například na kapely Metallica revival, WaldaGang, dechovku Pahoranku, Žalmana, Miroslava Donutila, Věru Špinarovou, Aleše Brichtu nebo Laďu Kerndla.

Čtvrté Oldřichovské Svatováclavské derby připravuje Jezdecký klub Tachov ve spolupráci s Centrem sportovních koní v Oldřichově.

Závod se uskuteční dnes od 9 hodin na kolbišti v areálu Centra sportovních koní v Oldřichově. Na programu bude pět skokových soutěží různých úrovní, z nichž jedna se pojede jako finále Západočeské Jump Tour 2012. Hlavní derby je zároveň memoriálem Miloslava Mentlíka. Prémií pro vítěze je tříletý kůň.