Podle učitelky Hany Hulínské z františkolázeňské základní školy byla demise premiéra Petra Nečase jen logickým vyústěním událostí. „S ohledem na korupční aféry ve vládě se to dalo čekat. Předčasné volby by podle mne nebyly ideálním řešením. Raději pokračovat s novým premiérem a volby mít v řádném termínu," dodala.

Podobný názor sdílí také Ondřej Horák z Mariánských Lázní. „Předčasné volby jsou sice krásným řešením nastalé situace, ale mnoho lidí si neuvědomuje, že by to stálo další desítky či stovky milionů ze státní kasy. Bylo by proto dobré, kdyby se zvolil pouze nový premiér, jak vše ale dopadne, netuším," zakončil.

„Celá tato kauza mi přijde jako likvidace lidí, kteří ač škodí, jsou jen maličkými rybkami v nějakém mnohem větším průšvihu," uvedl Filip Neumann z Chebu.

Někteří z oslovených Chebanů chválí práci policistů.

„Hlavně je třeba ocenit policii, že se nebojí sáhnout do horních pater," uvedl Jaroslav Seibl z Chebu.

Další obyvatelé byli ještě ráznější.

„Ať demisi podají všichni poslanci a ministři," neudržela emoce Renata Vychodilová z Chebu.

Stejný postoj mají k této situaci i senioři.

„Je to jedna velká hrůza, co se dnes ve vládě děje," posteskla si čtyřiadevadesátiletá Marie z Chebu. „Nepamatuji si, že by kdy v historii měla vláda v české zemi takovou ostudu, jako je tomu dnes. Každý si jen hrabe pro sebe a bylo otázkou času, kdy na někoho zase něco praskne. Teď jen můžeme čekat, kdy se něco podobného provalí na další členy vlády. Věřím tomu, že tohle není poslední případ," poznamenala seniorka.