Volilo ho zde celkem 59,18 procent lidí. Protikandidáta, Jiřího Drahoše si na hradě přálo jen 40,82 procent voličů. Ale i tady se našla výjimka. Jiří Drahoš totiž zvítězil ve městě, kde nyní vládne Česká pirátská strana – v Mariánských Lázních. Celkem ho zde volilo 52,54 procent lidí.

Prezident Miloš Zeman po tiskové konferenci v TOP Hotelu Praha, poté co byl 27. ledna 2018 oznámen výsledek druhého kola prezidentských voleb. Zeman byl zvolen i na další funkční období.
Karlovarský kraj? Podle výsledků voleb spíše Zemanovský

Jedním z voličů byl i František Nesvadba. „Jiřího Drahoše jsem volil v prvním a nyní i v druhém kole,“ sdělil. „Chtěl jsem na hradě změnu, protože nejsem spokojený s vystupováním Miloše Zemana. Myslím si, že není dobrým reprezentantem. A proč si myslím, že v Mariánských Lázních vyhrál Jiří Drahoš? Je to jednoduché. To, že chceme změnu, jsme ukázali při komunálních volbách, kdy tady překvapivě vyhráli Piráti. A změnu jsme prostě chtěli i na hradě. Bohužel se to nepovedlo,“ poznamenal.

Ilustrační foto
Zemana porazil Drahoš na Sokolovsku jen v Lokti a Bublavě

Jinak nejvyšší volební účast v celém chebském okrese zaznamenali pracovníci statistického úřadu v Křižovatce, kde neváhalo do volební místnosti zavítat celkem 71,36 procent lidí, naopak nejnižší účast zaznamenali v Mnichově, kde k urnám přišlo jen 42,1 procent voličů. Největší podporu získal znovuzvolený prezident v obci Milhostov. Jako hlavu státu ho zde chtělo 90,51 procent voličů.