Nadějně podle města Mariánské Lázně vypadá budoucí výstavba cyklostezky. Městu se podařilo získat na projekt dotaci.

„Realizace městské cyklostezky má šanci," informoval tiskový mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán. „Podařilo se získat dotaci ve výši 1,8 milionu korun." Původní žádost byla ale o sedm set tisíc vyšší. „I tak je to pro město velká finanční pomoc."

Cyklostezka by měla vést přes celé Mariánské Lázně a umožnila by cyklistům průjezd atraktivními lokalitami města. Podle města nepůjde o žádnou megalomanskou stavbu. „Jedná se o úsporné řešení, které kromě nového značení počítá také s rozšířením použitých komunikací, na které bude instalováno patřičné dopravní značení," uvedl mluvčí s tím, že celkové náklady by měly dosáhnout k pěti milionům korun. Nyní záleží na zastupitelích, kteří budou v červnu rozhodovat o tom, zda dotaci přijmou, nebo ne. Pokud ano, první etapa výstavby by měla být zahájena během června.

Cyklostezka má své příznivce i odpůrce. „Nápad se mi líbí," řekl Kamil Vácha z Mariánských Lázní. „Na druhou stranu se mi zdá, že je to celkem dost peněz, které by se mohly investovat jinde."