Pokud vše vyjde podle plánu, mohl by k vodě autobus jezdit už v průběhu června, a to až do konce srpna. Bezplatná linka vyjde městskou kasu na tři sta tisíc korun.

„Ve všední dny i o víkendu má tam i zpět jezdit sedm spojů. Zavedením bezplatné dopravy na Dřenici chceme občanům a dětem umožnit, aby se bez problémů dostali k vodě,“ sdělil chebský starosta Zdeněk Hrkal.

Jiné venkovní městské koupaliště Cheb nemá. A potom, co je každý rok přehradní nádrž Skalka jeden zelený žabinec, je Dřenice a přehrada Jesenice jasnou volbou stovek obyvatel Chebu.

Výstava v muzeu představila Františkolázeňské tváře
Výstava v muzeu představila Františkolázeňské tváře

„Proto bychom jim chtěli nabídnout, aby se na Dřenici dostali jednoduše a zadarmo a nebyli limitováni penězi nebo tím, jestli mají zrovna k dispozici auto. Zároveň tím chceme podpořit naši městskou plovárnu, kterou se každý rok snažíme vylepšovat,“ poznamenal starosta.

Zamýšlenou bezplatnou dopravu na Dřenici už projednala rada města s tím, že doporučila zastupitelstvu, aby její zavedení na nejbližším zasedání schválilo.

„Bezplatná linka na Dřenici by město přišla na necelých 300 tisíc korun. Do této doby, kdy letní spoje na Dřenici fungovaly pouze při objednání předem a platilo se v nich běžné jízdné, jsme ji dotovali částkou přibližně 130 tisíc korun,“ vysvětlila místostarostka Eva Horná.

Autobus na koupaliště jezdil vloni na zavolání. Ekonomicky to však pro město nebylo vůbec výhodné. Stalo se i, že autobusem jel jeden člověk, a v tom případě jeho přeprava vyšla město na rovnou stokorunu.

Jan Horník s Adélou Brňákovou.
Chebští tanečníci dovezli první místo