„Celkem jsem ho točil třikrát. Jednou jsem natáčel, když vystupoval v Sokolově, pak také v Mariánských Lázních a nakonec i v Praze. Tam jsme jeli se studenty chebského gymnázia v čele s profesorem Miroslavem Stulákem. Filmoval jsem tam s ním rozhovor,“ říkal  Milan Daněk.

„Mohu říct, že to byl absolutně pohodový a laskavý člověk. Na nic si nehrál a nedal na sobě vůbec znát, že je nějaký známý zpěvák. Původně jsme se s ním měli vidět jen půl hodiny a nakonec se s námi bavil přes dvě hodiny. Opravdu to bylo nádherné setkání. To, že nyní odešel, mě mrzí, nečekal jsem to. Pořád jsem doufal, že ho lékaři z nemoci dostanou. Bohužel to dopadlo takto smutně,“ řekl Daněk.

Na setkání s Karlem Gottem zavzpomínal také pražský herec Lukáš Křišťan, který pochází z Mariánských Lázní.

„Setkal jsem se s ním na koncertě Vaška Neckáře, když poprvé po nemoci koncertoval,“ uvedl Lukáš Křišťan. „Karel Gott byl velmi laskavý a milý. Řekl mi, že musel Vaška přijít podpořit.“ Na Mistra bude s láskou vzpomínat. „Hlavně na to, že měl smysl pro humor, pokoru a obrovské člověčenství,“ dodal smutně.

„Když se řekne Karel Gott, vybaví se mi, že on je celý můj život. Budu na něj vzpomínat s láskou a úctou celý život,“ řekla se slzami v očích Plzeňanka Věra Jánková, která byla jednou ze stovek lidí, již ve středu odpoledne přišli na plzeňskou radnici podepsat kondolenční arch.

Karel Gott při natáčení muzikálu Kdyby tisíc klarinetů na Chebsku
Zemřel Mistr, lidé truchlí