Proti nové podobě zákona o herním průmyslu začala vystupovat řada měst, mezi kterými je i Cheb. Z kasin, ve kterých utrácejí převážně cizinci, mají obce miliony korun.

„Nová podoba zákona o hazardu by byla pro kasina likvidační," uvedla chebská místostarostka Daniela Seifertová. „Určitě nechceme ve městě herny, kasina nám ale nevadí, zvlášť když jsou na okraji města," podotkla.

Například do chebského rozpočtu přibylo v loňském roce díky hazardu jednatřicet milionů korun.

„A do kasin rozhodně nechodí sociálně slabí občané, kteří by tam utráceli sociální dávky," doplnila místostarostka.

To potvrdil i chebský starosta Petr Navrátil. „Většinu klientely tvoří cizinci," řekl.

V Chebu jsou tři kasina, jedno má ale spíš podobu herny. „S počtem kasin problém nemáme, musí ale opravdu splňovat všechny náležitosti, které kasina mají."

O problematice diskutovali zástupci měst v Mikulově.

„Řada měst a obcí má z provozu kasin slušné příjmy," uvedla chebská místostarostka.

„Od provozovatelů kasin v Mikulově víme, že téměř sto procent jejich návštěvníků jsou cizinci," řekla Marie Leskovjanová, která je místostarostkou za Nezávislé sdružení Ženy pro Mikulov. „Tedy je jasné, že peníze, které v jejich podnicích utrácejí, jsou čistým dovozem peněz, o které můžeme s novými zákony velmi snadno přijít, a to určitě nechceme ani my a ani ministr financí Andrej Babiš."

Město Cheb řešilo řadu let problémy související s hazardem, pak ale přijalo vyhlášku, podle které musí být provozovny s hracími automaty zavřené od 17 hodin, vyjma kasin. „Problémy tím vlastně skončily," doplnil Michal Pospíšil, který uplynulé funkční období vedl městskou policii. „Z 84 heren zůstalo aktivních asi 20,"dodal.