Třiadvacet let zastával post kastelána, zámku Kynžvart vrátil zašlou krásu. Miloš Říha po téměř čtvrtstoletí opustil svou funkci a na jeho místo nastoupil Ondřej Cink.

„Domnívám se, že nový kastelán má všechny předpoklady pro to, aby se fenomén zámku Kynžvart mohl dále rozvíjet," řekl při svém odchodu Miloš Říha. „Ondřeje Cinka dobře znám už deset let z jeho předchozího působení a tím nejlepším doporučením pro mě je především jeho chuť pracovat s plným nasazením," uvedl.

Nový kastelán Ondřej Cink nechce jen sklízet plody svého předchůdce. „Několik budov v zámeckém parku čeká na památkovou obnovu," poodhalil budoucnost Ondřej Cink. „Vedle stavebních akcí je jedním z mých hlavních úkolů zvýšit povědomí o kvalitách zámku a více konkurovat jiným volnočasovým aktivitám v kraji."

Miloš Říha přišel do Kynžvartu v roce 1992 v době, kdy byl zámek už šestnáct let uzavřen pro veřejnost. A otevřel se až o osm let později.

„Za osm let dokázal svým vedením ze zámku vybudovat nádherný autentický a provozně soběstačný objekt s návštěvností kolem pětatřiceti tisíc lidí ročně," přiblížila Jana Hessová z Národního památkového ústavu. Po třiadvaceti letech jeho působení se na zámek vrátily i všechny rozvezené předměty, došlo k obnovení kynžvartského kabinetu kuriozit a zámek se může pochlubit vzácnou šlechtickou knihovnou s 42 tisíci svazky.