O hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun usiluje Aš, Františkovy Lázně, Chodov, Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Ostrov. Ke stávajícím devadesáti Rákosníčkovým hřištím přidá dalších deset a tím zakulatí jejich počet na sto.

Která města se mohou na hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun těšit, rozhodne veřejnost v hlasování, které potrvá do 28. února 2019. V kraji se hlasuje o hřiště v Aši, Františkových Lázních, Chodově, Karlových Varech, Mariánských Lázních a Ostrově.Zdroj: Archiv společnosti Lidl

Rákosníčkovo hřiště mohou vyhrát všechna města či městské části, v nichž se nachází prodejny Lidl, a Rákosníčkovo hřiště tam ještě nestojí. Má to jednu podmínku – získat nejvíce hlasů ve své kategorii. Hlasování bude probíhat na webových stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz a na facebookových stránkách od 1. do 28. února 2019. Každý hlasující může denně poslat dva hlasy. Na webových stránkách projektu bude možné sledovat průběžné výsledky hlasování, které budou každý den pravidelně aktualizovány k 16. hodině.

„Naše prodejny jsou v téměř všech větších městech v České republice a jsou součástí každodenního života jejich obyvatel. Přijde nám proto přirozené podporovat je i mimo naše prodejny,“ řekl k výstavbě dalších hřišť generální ředitel společnosti Lidl, Pavel Stratil. „Obliba Rákosníčkových hřišť je opravdu velká, proto stavíme dál. Rozzářené dětské tváře při otevření nových hřišť a spokojení rodiče, to je pro nás vynikající motivace,“ doplnil.

Jiří Hanzelka (vlevo) a Miroslav Zikmund
Knihovna připomíná únorové narozeniny Miroslava Zikmunda

Dětská hřiště staví Lidl již osm let. Za tu dobu vzniklo po celé republice devět desítek Rákosníčkových hřišť v celkové hodnotě přes 133 milionů korun.

A jaké atrakce nabízí dětem tato hřiště se symbolem zeleného skřítka? K aktivnímu hraní mohou děti využít velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, kolotoč nebo různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje klasický dětský domeček. Celé hřiště je oplocené a poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. 

V Domově pro seniory na chebském sídlišti Skalka se setkali klienti tohoto domu spolu s klienty z domu v Dragounské ulici.
Klienty z Dragounské čeká stěhování. Dům využije město