Strašidelnou akci na vildštejnském hradě si v sobotu odpoledne nenechaly ujít desítky lidí. Většina malých, ale i velkých návštěvníků byla převlečena do nejrůznějších strašidelných masek podomácku vyrobených. „Syn se na sraz strašidel těšil už jakou dobu. Kostým jsem mu ušila přesně podle jeho představ, takže je spokojený. Nejvíce ho zatím vyděsilo strašidlo, které visí z hradu v kleci,“ řekla jedna z návštěvnic halloweenské akce.

Mnozí z účastníků se rozhodli zažít nevšední dobrodružství a projít si prohlídku hradu s Černou paní, kterou mohli lidé spatřit pouze v tento den. Pokud se nebáli, mohli si nechat také vyložit budoucnost z karet od pravé kartářky.

„Šli jsme s dětmi hned na první prohlídku hradu. Bylo to skvělé. Děti se vtipnou formou dozvěděli něco z historie hradu,“ uvedl obyvatel Skalné Jiří, který na sobotní akci dorazil se dvěma dětmi převlečenými za kostlivce.

Návštěvníci si mohli také zahrát v hradním casinu s pekelníkem, zařádit si na monster diskotéce nebo prozkoumat laboratoř proti strachu. Po setmění byl pro ty nejstatečnější uspořádán lampiónový průvod kolem hradu.

Parkoviště ve Skalné na Chebsku se zaplňovalo od časného rána.
Hřbitovy se na Chebsku zalidňovaly už od sobotního rána