Obyvatelé a návštěvníci Chebu budou mít jedinečnou možnost zapojit se do 'Noci literatury'. Ta se doposavad konala pouze v Praze, letos se poprvé připojilo prvních osm mimopražských knihoven. Jednou z nich je ta chebská a je jediným místem v západních Čechách, kde si lidé akci užijí.

'Noc literatury' spojuje zajímavý text, neobvyklé místo a originální prezentaci knihy. I proto budou ve středu 15. května číst z knih herci Západočeského divadla v Chebu. Knihovna vybrala hned šest originálních míst sklepení městské knihovny, čtenářskou kavárnu Joker, papírnu, kapli chebského hradu, planetárium v chebském gymnáziu a Trinity Club. „Čtení se uskuteční paralelně na všech místech od 18 do 23 hodin v půlhodinových intervalech," uvedla Marie Mudrová, vedoucí chebské městské knihovny. Kdo bude chtít, bude moci stihnout všechna chebská čtení.

„Podle nás jde o zajímavou akci na podporu literatury, proto jsme se rádi připojili."

Kromě Chebu se akce letos poprvé koná také v Liberci, Kutné Hoře, Vsetíně, České Lípě, Kroměříži, Táboře a Hradci Králové.

Noc literatury 
Projekt se koná vždy v předvečer zahájení největšího knižního festivalu v zemi Světa knihy. Letos to připadá na středu 15. května. Poprvé se Noc literatury uskuteční také mimo Prahu. V západních Čechách se připojila jen chebská městská knihovna. Na šesti místech ve městě se bude číst od 18 do 23 hodin.