„Před rokem byla naše knihovna dějištěm notně halasného křtu nové sbírky Aleny Vávrové Sojka z nebe utržená a letos zveme na setkání s touto činorodou básnířkou z Františkových Lázní znova,“ řekla ředitelka chebské městské knihovny Martina Kuželová. „Uskuteční se ve čtvrtek 22. února od 18.15 hodin v přednáškové místnosti, kde, jak věříme, se nudit nikdo opět nebude. Tentokrát představí Sabine Dittrich, spisovatelku žijící nedaleko Hofu, která svou knihu Potomci mlčení o Češích a Němcích, jejich minulosti i současnosti… vloni pokřtila na festivalu Literární Františkovy Lázně,“ prozradila, co návštěvníky čeká. Hudebních částí večera se zhostí chebská kapela Good Time, která také k literárnímu festivalu již neodmyslitelně patří.

S Alenou Vávrovou nikdy není nouze o překvapení, Sojku z nebe utrženou přišla pokřtít pátá třída učitelky Kamily Daňkové ze 6.ZŠ, která obdivuhodně ztvárnila lidovou píseň o sojce, ale také další náročné texty z křtěné sbírky. Z hudebníků se představili i sóloví klarinetisté, saxofonista a zajímavé kapely Jardys Band a Blues rock band GOOD TIME se zpěvačkou Alenou Nídlovou. Příjemné překvapení čeká na přítomné i tentokrát, autorka bude číst z nevydané sbírky MEA VETUS VIA.

Alena Vávrová je autorkou několika sbírek a držitelkou ocenění. Za druhotinu Nahatma obdržela v roce 1989 Cenu Pražské imaginace z Nadace Bohumila Hrabala. Je rovněž neúnavnou spoluorganizátorkou LFL, který se vloni konal podvacáté.

Ilustrační foto.
Autobusy jsou prázdné. Stojí to miliony