V Chebu se například mohou lidé těšit, že si vánoční písně zazpívají spolu s pěveckým sborem Kopretiny a Špalíček pod vedením Evy Kůrkové ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha v Chebu. Česko zpívá koledy odstartuje letos ve středu 11. prosince od 18 hodin.

S Deníkem si mohou zazpívat také Mariánskolázeňští. K akci se připojil tradičně hotel Krakonoš. „Společně se všemi návštěvníky zazpívá koledy žesťový orchestr základní umělecké školy,“ uvedl ředitel Krakonoše Jiří Richter. Hotel zajistil také autobusovou dopravu k hotelu a zpět do města.

„Akce je celorepubliková. V západních Čechách se k nám připojily už tři desítky měst,“ informuje šéfredaktor západočeských Deníků Kamil Kacerovský. Jsou to například Karlovy Vary, Cheb, Mariánské Lázně, Horní Slavkov, Abertamy, Halže, Velký Rybník, Plesná anebo Luby. Města, organizace i jednotlivci se stále ještě mohou k akci Česko zpívá koledy hlásit na webu ceskozpivakoledy.cz.

Na akci se těší také mladá pěvkyně Vlasta Červenková z Chebu. „Moc se mi akce Česko zpívá koledy líbí. Jsem ráda, že spolu s dalšími sboristkami můžeme na této akci vystoupit. Na zpívání koled se připravujeme už od října. Mám radost, když vidím plné chebské náměstí,“ konstatovala.

Krásné dekorace na blížící se vánoční svátky už mají připravené ti, kteří dorazili na odpolední dílničky v Okrouhlé na Chebsku.
V Okrouhlé už mají připraveno na Vánoce