„Začínají vždy v 15.15 hodin a odehrávají se dvakrát týdně. A stejně tak na lázeňskou notu bude naladěný oblíbený letní galakoncert na kolonádě vždy v poslední srpnovou středu a orchestr bude řídit pan Martin Peschík,“ sděluje.

8. července proběhne Zahajovací koncert 4. ročníku festivalu Živé pohraničí/Lebendes Grenzland se sólistou světového jména, klavírním virtuozem Gerhardem Oppitzem. „V rámci festivalu se uskuteční osm koncertů, mezi nimi i koncert věnovaný 150. výročí narození třetího prezidenta Československé republiky Emila Háchy, který byl, jak říkají historici, prezidentem lidskosti v době nelidskosti,“ pokračuje.

Nedávná minulost Aše a Ašska znovu ožívá. Tentokrát díky novopečené spisovatelce Kláře Teršové (vpravo), která se vrací do doby, kdy sudety byly ve svém největším rozmachu.
V Aši ožil příběh Sudet pod perem Kláry Teršové

Největší srpnovou kulturní událostí v Mariánských Lázních bude Chopinův festival. „Letos se bude konat jeho již 63. ročník a na jeho zahájení vystoupí dirigent Petr Vronský a kanadský sólista Charles Richard-Hamelin. V lehkém tónu oblíbených melodií vídeňského krále valčíků Johanna Strausse se bude odehrávat galakoncert v Casinu dne 26. srpna," upozorňuje.

Předprodej abonentních vstupenek na novou sezonu „S hvězdami nad hlavou“ 2022/23 stále probíhá i na zahajovací koncert. „ Jedná se o prolog sezony s šéfdirigentem Radkem Baborákem a sólistkou Olgou Šroubkovou, na který se můžete těšit již 9. září,“ uzavírá.

Podrobný festivalový program naleznou zájemci koncertů na www.chopinfestival.cz a rozvrh kolonádních koncertů ZDE, program festivalu je ZDE.

Západočeský symfonický orchestr doprovodí v městském divadle také laureáty letošní klavírní soutěže, a to ve čtvrtek 11. srpna.