Celkem dvacet zástupců hotelů a podnikatelů v cestovním ruchu přijalo pozvání na společné jednání, jehož tématem byla jejich další spolupráce s Karlovarským krajem. Setkání inicioval uvolněný zastupitel pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů Edmund Janisch (ČSSD).

„Chtěli jsme se dozvědět, co kraj dělá dobře a v čem podnikatelům v lázeňství můžeme pomoci," vysvětlil účel setkání Edmund Janisch.

Jednou z významných aktivit směrem k poskytovatelům služeb i turistům je vytvoření internetového portálu Živý kraj, který nabízí komplexní informace o regionu včetně například prezentace lázeňských měst, ubytovacích zařízení či volnočasových aktivit.

Jednotlivé subjekty zde mohou zdarma prezentovat své služby a nabídky. Účastníci jednání se shodli, že v regionu chybí kvalitní dopravní spojení s Prahou, problémem je chátrající horní nádraží v Karlových Varech či vízová povinnost pro občany bývalých sovětských republik.

„Naším společným cílem je dostat do kraje co nejvíce turistů, poskytnout jim kvalitní služby, aby se k nám rádi vraceli," uzavřel společné jednání radní pro oblast kultury a cestovního ruchu Oleg Kalaš.