Bývalý kulturní dům na chebském sídlišti Zlatý vrch má poslední šanci na záchranu. Demolici se může vyhnout, pokud by v něm občané chtěli parkovat. Má to však háček každý z řidičů by za tuto službu zaplatil 27 tisíc bez DPH. Ročně.

Nápadů na využití chátrajícího domu bylo mnoho. Na některé nebyly finance, s jinými nesouhlasili lidé z okolních paneláků.

„Uvažovali jsme i o klasickém parkovacím domě, což však nedovoluje statika," sdělil chebský místostarosta Pavel Hojda. „Dostali jsme ale námět, že by do něj bylo možné vestavět parkovací technologii." Vzniklo by tak 63 parkovacích míst a do domu by se nevjíždělo, auta by umisťoval automat. Plusem tohoto řešení je bezpečnost a 'garážování' vozidla. Nevýhodou je přibližně pětiminutové čekání, než automat vozidlo 'sundá', ale také cena.

„Přeměna bývalého kulturního domu by vyšla na více než 24 milionů korun. To znamená, že by pronájem jednoho místa vyšel na 27 tisíc korun pokud tedy počítáme s návratností dvacet let. Jsme si vědomi toho, že je to vysoká suma, a tak chceme zjistit, jestli by o to byl mezi lidmi zájem," dodal chebský místostarosta.