Stavební úpravy na bývalém učňovském středisku Aritma v Aši, z kterého vznikne kulturní středisko, jdou do finále. Zbývá ještě doladit několik prvků ve vnitřních prostorách. Nedávno se v areálu učiliště uskutečnil takzvaný kontrolní den, kde si zástupci města vývoj stavebních prací zkontrolovali.

„V současnosti jsou v běhu dvě výběrová řízení, z nichž jedno je na dodávku jevištní techniky, zázemí na ozvučení a osvětlení sálů, druhé na dodávku židlí, stolů a vybavení sociálních zařízení," přiblížil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Stavební firma má v plánu divadelní techniku nainstalovat uvnitř budovy po ukončení stavebních úprav, což je 26. listopadu. Nedávno navíc ašská radnice celou stavbu navštívila, aby zjistila, zda všechny úpravy pokračují podle plánu.

„Při kontrolním dnu si přítomní prohlédli divadelní a hudební sál, hudební klub v suterénu a venkovní terasu," uvedl Milan Vrbata.

Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou dvaceti milionů korun. Během úprav nastaly i drobné komplikace.

„Dělníci zjistili rozsáhlé poškození střechy učiliště dřevomorkou, což si vyžádalo kompletní odstranění všech dřevěných částí střechy a jejich nahrazení novou konstrukcí bez dřevěných prvků," popsal mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Tato komplikace navýšila cenu rekonstrukce o 1,5 milionu korun. Slavnostní otevření a zahájení provozu kulturního centra je připravováno na pátek a sobotu 12. a 13. prosince.