Například v Kamenné ulici v Aši, kde je nepořádek častým tématem i internetových diskusí, se podařilo díky kamerovému systému odhalit původce.

„Nepořádek kolem nádob na komunální odpad v Kamenné ulici je častým tématem diskusí na sociálních sítích,“ informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Po Velikonocích se podle jeho slov u popelnic objevila velká hromada nábytku a dalších věcí. „Protože je stanoviště v této ulici monitorované kamerovým systémem bezpečnostní agentury, ze záznamu se městské policii podařilo původce odpadu usvědčit,“ řekl.

Ze zahájení lázeňské sezony v roce 2019.
Mariánské Lázně sezonu ani letos slavnostně nezahájí, fontána ale začne zpívat

Navíc hříšníka oznámil i jeden z občanů, který vynášení nábytku k popelnicím viděl. „Z celé ulice jen jediný člověk na nepořádek upozornil městskou policii e-mailem s pořízenými fotkami. Nikdo další policii nezavolal, i když mu rostla skládka přímo před okny bytu. Na facebooku bylo ovšem kritiky, odsuzování a nadávání více než dost. Pachateli byla uložena nemalá bloková pokuta, kterou na místě uhradil,“ uvedl k případu řídící městské policie v Aši Richard Kosík.

Původce skládky po odhalení nábytek od popelnic odnosil zpět do svého bytu. Spolu s dalšími obyvateli domu pak stanoviště odpadu na vlastní náklady vyčistil. „Hovořil jsem telefonicky s pražským vlastníkem nemovitosti. Slíbil, že až se tito nájemníci odstěhují, přistaví kontejner a nechá věci z bytu odvézt na své náklady na skládku,“ doplnil Richard Kosík.

Obchody se opět otevřely, ale jen ty, které nabízejí zboží pro děti.
Oblečení pro miminko pašovali do Karlových Varů po pendlerech

Několikapodlažní nájemní dům v Kamenné ulici je obýván převážně sociálně slabšími rodinami. „Nájemníci se tam střídají, a i proto vznikají okolo nádob na odpadky černé skládky, dost často se jedná právě o nábytek,“ dodal Milan Vrbata.