Ukázala to anketa, která se Mariánskolázeňských ptala na to, jak by měly vypadat Mariánské Lázně za patnáct let.


Občané města měli prostřednictvím městských webových stránek možnost vyjádřit se ke třinácti vizím. „Ze tří vítězných vytvoříme celkovou vizi pro naše město, na níž postavíme nový strategický a územní plán," uvedl místostarosta Mariánských Lázní Vojtěch Franta.
Pro vítěznou vizi hlasovalo více jak tři sta anketníků. „Já byla mezi nimi. Myslím si, že bychom měli stavět hlavně na tom, že budeme chránit a rozvíjet léčivé prameny," řekla Hana Dlouhá z Mariánských Lázní.


Na druhém místě se umístil návrh, v němž by se Mariánky měly stát světovým lázeňským městem, které je opakovaně vyhledáváno díky kvalitním službám. Mariánskolázeňští také touží mít vzdělané město se školami, které podporují a rozvíjejí lázeňství a medicínský cestovní ruch.


„Koukal jsem se na výsledky a docela mě překvapilo, jak se liší vize mladých a starších hlasujících," podotkl Jan Polák z Mariánských Lázní. Například lidé do dvaceti let by raději Mariánské Lázně viděli jako prosperující, dobře spravované město s vysokými příjmy, či podnikavé město nabízející atraktivní pracovní příležitosti. Naopak senioři by uvítali město, které je dopravně velmi dobře dostupné z České republiky i ze zahraničí. V celkovém počtu hlasů se přitom tato varianta umístila až na předposledním místě.
Ženy zase kromě zeleného města volily variantu, podle níž by lázně v roce 2031 měly být regionálním zdravotnickým centrem poskytujícím komplexní zdravotní a sociální služby. U mužů se zase na druhé příčce objevila vize prosperujícího, dobře spravovaného města s vysokými příjmy.