Demolici, kterou nařídili odborníci po rozsáhlém požáru v listopadu loňského roku, provází řada dopravních omezení. Více však lázeňské hosty, kteří jsou ubytování v zařízeních poblíž, trápí prach.

„Je pravda, že jsem si lázeňský pobyt představoval trošičku jinak," řekl Jiří Pleskot, který v současné době pobývá v hotelu sousedícím s Rozkvětem. „Například dnes při procházce jsem cítil pachuť prachu v puse. Nedá se ale nic dělat. S manželkou chápeme, že demolice je nutnost." Prašnost se snaží Mariánské Lázně snižovat kropením trosek bývalého hotelu.

Demolice zkomplikovala život také cestujícím městské hromadné dopravy, kteří se nedostanou například na Mírové náměstí, kde je muzeum, také řidičům. „Jezdím pravidelně do vedlejšího hotelu Slunce," řekl jeden z řidičů. „Naštěstí se tam dá dojet objízdnou trasou. Hned po požáru byla situace stejná, takže jsem si zvykl."

Demolice by podle města měla být hotová už v pátek. Poté ale přijde na řadu odvážení stavební sutě. Ta se bude likvidovat až do konce dubna. „To si teprve užijeme," řekla Hana Marečková z Mariánských Lázní. „Myslím, že na procházku s malým synem na kolonádu v těchto dnech zcela jistě nepůjdeme," uvedla.

„Z důvodu odvozu stavební sutě bude až do 20, dubna omezen provoz v ulici Vrchlického," informoval Petr Placek z mariánskolázeňské radnice. Poté podle jeho slov budou moci vozidla až do konce měsíce jezdit jedním jízdním pruhem.

Bývalý hotel Rozkvět, který byl už léta neudržovaný, doplatil na rozsáhlý požár. Ten se několik dní snažilo dostat pod kontrolu několik hasičských jednotek. Jeden z hasičů byl dokonce při zásahu kvůli špatnému stavu budovy zraněn. Budovu nezachránilo ani rozebrání posledního nadzemního podlaží. Záchrana objektu by byla nejen finančně náročná, ale hlavně životu nebezpečná. Na místě by podle slov zahraničního majitele měla vyrůst věrná kopie původního lázeňského domu.