Úmluva se vztahuje na spolupráci v oblasti lázeňství, kultury, společné propagace, sportu a dalších oborů mezi Františkovými Lázněmi, Alexandersbadenem a Sibyllenbadenem Neualbenreuthem. Smlouva má podporu také města Chebu, Marktredwitzu a Waldsassenu, jejichž zástupci ji svými podpisy taktéž potvrdili. Smlouva mezi českými a německými lázněmi umožní například snadněji získat dotace. „Bylo velmi důležité, že se k tomuto projektu postavili kladně i zástupci měst Chebu, Marktredwitzu a Waldsassenu," informoval místostarosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Společně již dnes připravujeme několik projektů, o podporu minimálně jednoho z nich se budeme pokoušet žádat již na začátku března," dodal místostarosta.

Dohoda o spolupráci by mimo jiné měla podpořit čerpání dotací z Euregia Egrensis, operačního programu Intereg Česko Bavorsko a z dalších evropských fondů. Tato domluva o spolupráci je zásadní pro společné čerpání přeshraničních dotací, ale také pro rozvoj této destinace bez ohledu na státní hranice.

Za Františkovy Lázně smlouvu podepsal místostarosta Jan Kuchař, za Bad Alexandersbad starosta Peter Berek a za Sibyllenbad Neualbenreuth byl přítomen Klaus Meyer. Zúčastnili se též zástupci krajské rady z Hofu a ředitel německé sekce Euregia Harald Ehm. Celkové území Euregia Egrensis se rozkládá na 17 tisících čtverečních kilometrech a zahrnuje přibližně dva miliony obyvatel. Z toho připadá 50 procent na bavorskou, 30 procent na sasko-durynskou a 20 procent na českou část.