Budoucí novináři, psychologové nebo ekonomové z Karlovarského kraje už nebudou muset vysokoškolsky studovat v jiných částech republiky. Město Mariánské Lázně podepsalo smlouvu s Akademií managementu a komunikace o otevření studijního centra.

„V Mariánských Lázních budou otevřeny obory jako například řízení ekonomika řízení lidských zdrojů," informoval tiskový mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán. Mariánské Lázně se otevřou také například studentům žurnalistiky. „Studijní obor Média a public relations budou moci vysokoškoláci navštěvovat také u nás v lázních. Kromě toho se otevře i obor praktická psychologie nebo management cestovního ruchu a hotelových služeb," uvedl Kořán s tím, že v jednání je také obor nutriční terapeut.

„Smlouva je podepsaná, vysokoškoláci by tak u nás mohli začít studovat už v příštím semestru," dodal mluvčí s tím, že případným zájemcům podá veškeré informace. Kromě toho si v Mariánských Lázních budou moci své vzdělání doplnit i učitelé bez akreditace.

Mariánské Lázně jsou známé tím, že už několik let se zde studenti z Univerzity Karlovy učí český jazyk.

„Je škoda, že se to nestalo dříve," řekl dvaadvacetiletý vysokoškolák David z Chebu. „Raději bych studoval poblíž svého bydliště. Nebyly by tak vysoké náklady."