Je to proto, že Chebsko má nejvíce lidí nakažených novým typem koronaviru v Karlovarském kraji. Lékařka zkontroluje všechny klienty v domově a u těch, kde získá podezření na nákazu koronavirem, provede test na tento virus.

„Chebsko je v současné době místem, kde je nejvíce nakažených, proto jsem rád, že přímo na místo, do Domova pro seniory Spáleniště a Skalku dorazila primářka urgentního příjmu – Emergency karlovarské nemocnice Dagmar Märzová. Chtěl bych jí velmi poděkovat, protože kromě práce primářky má na starosti odběrová místa, sama odběry provádí a má nejvíce zkušeností,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Kraj se s lékařkou domluvil, že provede prohlídku klientů a v případech, kde bude podezření, že má člověk klinické příznaky onemocnění COVID-19, se hned ve spolupráci s hygienikem provede testování.

Několikakilometrové fronty na hraničním přechodu v Pomezí nad Ohří rozčilují stále více řidičů.
FOTO: Řidičům vadí dlouhé fronty na hranicích

„Chceme takhle postupovat i v ostatních domovechv kraji, jak to dovolí čas. Kromě toho kraj už před několika dny zahájil testování zaměstnanců v pobytových zařízeních sociálních služeb prostřednictvím rychlotestů, výsledky jsou zatím negativní,“ poznamenal Petr Kubis.

V Domově pro seniory Spáleniště bylo otestováno na COVID-19 celkem deset lidí, všichni byli s negativním výsledkem. Na vyhodnocení testů na Skalce se teprve čeká.

„Klienti zatím situaci zvládají. Velmi je mrzí, že nemohou vidět svoje blízké, tak jim alespoň pomáháme zprostředkovat telefonické rozhovory,“ uvedla ředitelka Domova pro seniory Skalka Alena Samuelová.

Karlovarský hotel Bristol.
V karlovarském Bristolu uvízli Rusové, inkognito